Ihanan lepposisasti on tämä viikonloppu jälleen jo puoleenväliin sujunut. Kummallisen rauhoittava vaikutus tällä Kaakkoisrajan pikkukylällä, aivan kuin mikään stressi tai huoli ei saisi otteeseen... Lepäävät niin sielu kuin ruumiskin :)

Tänään vietimme päivän Imatran keskustassa, missä riittikin normaalia enemmän vilskettä parhaillaan menossa olevien Muistojen Imatran ajojen johdosta. Moottoripyörien surinaa ja iloisia karjalaisia nauttimasta kauniista kesäsäästä! Miksukin pääsi ystävällisen motoristin pyörän päälle kuvattavaksi, olisi kuulma saanut olla vain vielä isompi tuo "mopo"...

 

1788078.jpg

 

Kävelimme myös Imatran kosken ylitse, se tosin oli nyt tyhjillään mutta silti upean näköinen.Koskinäytöksiä on vain iltaisin, nyt kesän ajan klo 19. Täytynee sinne vielä joku ilta suunnata!

 

1788069.jpg 

1788076.jpg

 

Imatran kosken ansiosta tuosta kaupungista tuli Suomen ensimmäinen turistimatkakohde, kun jo 1700-luvulla Venäjän keisarinna Katariina II ja hänen perässään muut aateliset ympäri Eurooppaa matkustivat Imatran partaalle. Ja olipa kuulma joskus suorastaan "muodikasta" päättää päivänsä tuohon koskeen... Myöhemmin uoma padottiin sähkön tuottamiseen, ja sen jälkeen vettä on juoksutettu vain näytösluontoisesti. Mutta jos tuollapäin liikutte, kannattaa pysähtyä vilkaisemaan - vaikuttavan näköinen paikka!

Myöskin Imatran Valtionhotelli on kunnostettu kauniiksi, sinne menimme pihaan pyörimän, kun muksu bongasi pitkän moottoripyörärivistön!

1788093.jpg