Olipa iloinen yllätys, kun hain tänään R-kioskilta H&M :ltä tilaamani vaatteet. Toki yllätys oli jo se, että ne tulivat myös näin pian, mutta eritoten se, että jouduin lähes kaikki vaatteet palauttamaan! Nimittäin palautuksen syy sai päiväni paranemaan rutkasti - vaatteet olivat isoja :) Tilasin lähes kaikki vaatteet kokoa 38 tai M, ja nepä olivatkin siis liian suuria!! Jee :) Muutaman topin olin ottanut kokoa S, ja ne nyt itselleni jätin. Kyllä voi ihminen (ainakin nainen) ilahtua vähästä! Ei edes yhtään harmittanut, että loppujenlopuksi käteen jäi palautuksen jälkeen vain 2 toppia.

Muutoin päivässä ei ole ollut kehumista. Näinköhän missään muussa maassa asuvat suomalaiset saavat näin avointa kritiikkiä osakseen, kun mitä minä olen huomannut saavani pelkästään asuinmaamme perusteella? Ja eritoten ihmisiltä, jotka eivät ole siellä itse edes käyneet, mutta kuulma "paljon asiasta lukeneet" mitä se sitten tarkoittaakaan. Ensialkuun yritin jaksaa kuunnella, ja yrittää kertoa asioista toisesta näkökulmasta, mutta todettuani sen turhaksi olen vain ryhtynyt välttelemään tällaisten henkilöiden seuraa, tai pitämään puheenaiheet hyvin yleisellä tasolla. Viime viikonloppuna sentään kävin rakentavan keskustelun erään henkilön kanssa, jonka suhtautuminen Turkkiin oli erittäin negatiivinen ja ennakkoluulojen värittämä. Mutta hän minulta avoimin mielin kyseli mieltään askarruttavista seikoista niin politiikan, uskonnon kuin ihan yleisen elämän suhteen ja minä parhaani mukaan vastailin, ja keskustelun jälkeen sanoi minulle että on juttelumme tuloksena muuttanut asennettaan paljon myönteisemmäksi. Hänkin oli aiemman mielipiteensä perustanut vain kuulopuheille ja ennakkoasenteille. Kunpa muutkin yhtä avoimesti kysyisivät jos joku asia mietityttää, eivätkä suoralta kädeltä vetäisi omia johtopäätöksiään.

Mutta nyt lähden kuvagooglettamaan nettiä ympäriinsä, on etsittävä vaatetta ystävän häihin... Mistä löytää kivaa, edukasta, nättiä...? Ajattelin ensin, että jos jonkinlaisen housupuvun laittaisi (niukalla niukalla jakulla ;)) tai sitten joku ihana lyhyehkö mekko...mutta ei mitään kotelomekkoa missään nimessä, eikä saa olla ihan tavanomainen, siinä olisi oltava jokin "juju"!! Ja väri saisi olla joko musta tai ruskea. Blaah, ei kun ettimään vaan... Ehdotuksia otetaan vastaan :)