Täällä Suomessa on ilmeisesti jo pidemmän aikaa ollut kuumana puheenaiheena (ainakin täällä Kaakkois-Suomessa) Venäjälle menevien rekkojen valtaisat jonot ja tienvarsilla sijaitsevat rekkaparkit (yleensä 12 - 42 km). Tietenkään mitään varsinaista parkkialuetta ei siis ole, vaan rekat ovat ottaneet käyttöönsä ajokaistan sitä varten. Tästä seuraa melkoisia tilanteita, kun henkilöautot pujottelevat joskus molemminpuolin tietä sijaitsevien rekkojen välissä. Moottoritietkin on valjastettu parkkikäyttöön, ja niinpä nopeusrajoitukset ovat moottoritielläkin pudotettu 80 km/h. Ja nyt näitä teitä vielä parannetaan ja levennetään, onpahan sitten hyvä venäläisrekkojen siinä parkkeerata!! Suomen kauttahan nuo autot kulkevat, koska muut maat ovat fiksumpia ja perivät tietulleja yms - Suomen kautta saa ajella ilmaiseksi, ja vielä loistokunnossa olevia teitä pitkin!

Viime viikolla jonot mystisesti katosivat, kunnes syykin selvisi: maiden päättäjät kokoontuivat Imatralla keskustellakseen tästä tilanteesta - eihän rekkojen silloin tietenkään annettu katukuvaa olla pilaamassa! Venäjä nyt on ystävällisesti luvannut miettiä ratkaisua tilanteeseen ensi vuoden puolella, ja ystävällinen Suomi on kiitollinen tästä! Hieman jämäkkyytä Suomen päättäjät, kiitos.....

Tänä aamuna jonot olivat poikkeuksellisen vähissä, mutta tässä hieman meidän maisemaamme välillä Imatra - Lappeenranta.

1817813.jpg    1817815.jpg

Ja pienimpänä pahana ei suinkaan ole noiden tien varressa majoittuvien kuskien jälkeensä hylkäämät  ties mitkä jätteet... !!