Tänään pitkästä aikaa rohkaistuin ja tartuin itse hiusväriputeliin. Kyselin kampaamojen hintoja Suomessa, ja sen verran kallista lystiä on että täytyy ottaa riski ja läiskiä värit itse kuontaloon. Turkissa kauneuden hoidattaminen on melko edullista, ja siellä tuleekin kerran kuussa pistäydyttyä "omassa" salongissa. Tosin siinä hoidetaan samalla kuntoon paitsi hiukset niin jalat, kädet ja kulmatkin, ja teekupin ääressä käydään läpi uusimmat juorut ja kiinnostavat uutiset :) Lisäksi turkkilaiskampaajat osaavat laittaa naisen todella kauniiksi, föönaukset ja muut ovat aivan toista luokkaa kun mihin Suomessa on tottunut. Jos on vähääkään tärkeämpi tilaisuutta tai iltamenoja, käyn yleensä föönauttamassa hiukseni kampaajalla, mieluummin maksaa siitä sen pari euroa kun itse nyhrää kylppärissä tunti tolkulla!

Miehillä parturikäynti on yleensä jokaviikkoinen rituaali, ja samalla ajetaan partakin. Monella turkkilaisella ei ole edes olemassa omia parranajovälineitä, sen verran kätevää ja edullista on tuo berberissä piipahtaminen, yleensä n. 7 liiralla eli vajaalla 4 eurolla saa hiustenleikkuun ja parranajon. Muksun hiusten leikkauksesta maksoin viimeeksi 5 liiraa, eli sellaiset vajaat 3 euroa. Suomessa kun aikoinaan lapsiraukan hiukset tuli säästösyistä kynityksi keittiöstä löytyvillä fiskarseilla ;)

Turkissa koulu edellyttää, että lapsilla on siistit hiukset. Tytöillä hiukset ovat kiinni, letillä tai matalalla ponihännällä, ja pojilla lyhyt geelitön kampaus. Onpa joskus vanhempainkokouksessakin opettaja nimeltä maininnut lapset jotka ovat hiustenleikkuun tarpeessa! Eli ei näy rastoja taikka irokeeseja turkkilaisissa luokkakuvissa :)