Lapsesta kun tuossa puhuin, niin ajattelinpa laittaa tähän hänen yhden lempiruokansa reseptin... Kyseessä on Linssipata vihreistä linsseistä (minä aina puhun linssikeitosta, mutta sitten on väärinkäsitystä ruuasta, kun Hän ymmärtää sen punaisista linsseistä valmistetuksi ja soseutetuksi - tarkkaa puuhaa tämä ruuasta puhuminen!) Eli aivan viralliselta nimeltään tämä ruoka on Arpa sehriyeli yesil mercimek corbasi - näin suomen ääkkösin mukaeltuna...

1757368.jpg

Ei ehkä ulkonäkö ole maailman herkullisin, mutta hyvää on! Paikallinen vastine hernekeitolle :)

Ja näin helposti se käy: (joka emännällä varmasti oma reseptinsä, mutta tässä varmasti yksinkertaisin!)

  • kuullota keskikokoinen silputtu sipuli öljyssä
  • lisää lasillinen vihreitä linssejä
  • lisää vettä (aika reilusti, voi lisätä myös kypsymisen aikana jos siltä näyttää)
  • suolaa ja mustapippuria

      anna kiehua kunnes linssit ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon kourallinen arpa sehriyeitä (kuka osaa kertoa, mitä nämä ovat suomeksi? semmoisia vaaleita, jyvän näköisiä, ikäänkuin makaronia)

Valmista naneli yag eli minttuöljy:

  • kuumenna öljyä esim. pienellä pannulla (ole tarkka, ettei pala!!)
  • lisää minttua, chilihiutaleita (pulbiber) ja suolaa

Annostele keitto lautasille, ja jokaisen annoksen päälle pari lusikallista minttuöljyä.

Afiyet olsun :)